1. Начало
  2. Хранителни добавки
  3. Статии
Кои са работещите фитнес хранителни добавки?

Кои са работещите фитнес хранителни добавки?

Те се използват обикновено от спортисти и тези, които се опитват да осигурят доброто хранене и да осигурят необходимите нутриенти за изпълнението на тяхната физическа активност.

    четиво за 1 мин.
Кои са работещите фитнес хранителни добавки?

Фитнес хранителни добавки могат да включват протеини, аминокиселини, креатин, глутамин, витамини, минерали и други елементи, които могат да помогнат при наддаване на мускулна маса, подобряване на издръжливостта и увеличаване на енергията. Те се използват обикновено от спортисти и тези, които се опитват да осигурят доброто хранене и да осигурят необходимите нутриенти за изпълнението на тяхната физическа активност.

  1. Протеин: съдържа пептиди и аминокиселини, които са необходими за създаването и регенерацията на мускулната тъкан. Популярни източници на протеин са суровините, твърдите меса, яйцата и млечните продукти.
  2. Креатин: е съвкупност от аминокиселини, която помага за увеличаване на мускулната маса и издръжливост. Най-често се източва от месо и риба.
  3. Глутамин: е аминокиселина, която помага за подобряване на издръжливостта и възстановяването на мускулната тъкан. Често се намира в месо, риба и млечни продукти.
  4. Витамини и минерали: са необходими за здравословното функциониране на тялото и могат да помогнат при издръжливост, имунната система и обмена на вещества.
  5. Бета-аланин: е аминокиселина, която може да помогне за увеличаване на мускулната маса и сила.
  6. Витамин В12: е важен за здравословното функциониране на нервната система и може да помогне при издръжливост и енергия.

Интересни видео клиповеСподелете

Харесвате ли страницата?