Начало / Общност / Форуми / Хранене / Храните / Храните, които да включите в списъка си за пазаруване

Храните, които да включите в списъка си за пазаруванеhideboom
Мъж, 3 годишен
Фитнес ентусиаст
84 мнения

#0

Храните, които да включите в списъка си за пазаруване

Сякаш ерата на полуфабрикатите и храните за бърза консумация започна да избледнява. Вредните храни започнаха да отстъпват мястото си на все по-здравословни, свежи и богати на витамини и минерали храни. Хората действително обръщат внимание на онова, което купуват и което консумират в ежедневието си. Вече не изглежда никак странно някой, пазарувайки, да чете съсредоточено етикетите със съставките или да подбира плодовете и зеленчуците си един по един. Вниманието  е насочено към качествените продукти и към храните, които действително биха оказали много благотворно влияние върху тялото и здравето ни.

Вижте кои са храните, които в никакъв случай да не пропускате да вземете, докато пазарувате.

Сладки картофи

Сладките картофи имат нисък гликемичен индекс, което ги прави чудесна храна в менюто за диабетици например. Преработват се от организма сравнително бавно и ви носят усещане за ситост за по-дълго време. Бихте могли да ги приготвите пържени като чипс, изпечени на бавен огън с подправки или да си направите вкусно пюре от тях. Чудесна съставка са за крем супи.

Пълнозърнест хляб

Пълнозърнестият хляб съдържа богато количество фибри, които прекрасно спомагат храносмилането и се грижат за благоприятната чревна флора. Черният хляб, както още се нарича това изделие, е добра алтернатива за онези от вас, които искат да регулират телесното си тегло и които страдат от проблеми със стомаха. Хапвайте по две препечени филийки за закуска и ще се заредите с тонус и енергия за целия предстоящ ден.

 

Експертите твърдят, че куркумата и куркуминът спомагат и мозъчната функция

Подправката има положителен ефект върху подобряването и укрепването на невронните връзки в мозъка. Има доказан терапевтичен и превантивен ефект срещу заболявания като Алцхаймер. Употребата на куркума повлиява положително и справянето с редица депресивни състояния. От гледна точка на подобряването на паметта, това растение отново обелязва положителен резултат – изследванията сочат, че честата употреба на малки количества от подправката оказват благоприятно влияние върху способността на мозъка да обратботва и запазва информация.