Сьомга с гарнитура от зелен фасул
лека и здравословна вечеря

В една порция Сьомга с гарнитура от зелен фасул от 394г. има
451.2ккал.
24.66г.
26.34г.
34.96г.
Време за приготвяне - 60 мин.
Продукти за 1 порции - 394г.
- Масло - 20г.
- Сол - 2г.
- Сьомга - 150г.
- Лимон - 100г.
- Зелен фасул - 200г.
- Магданоз - 10г.
- Лимонов сок - 10г.
Хранителна стойност в избраната порция
- Калории : 451.2 ккал.
- Въглехидрати : 24.66г.
- Мазнини : 26.34г.
- Протеин : 34.96г.
Подходяша диета Диабет, Ниско въглехидратна диета, Протеинова диета, Равномернно балансирана диета
Ще ви потрябват:
150 г риба
подправки
1 лимон
200гр зелен фасул
½ - 1 ч.л. сол
20 г масло
1 ч.л. лимонов сок
2 с. л.. магданоз
Начин на приготвяне
Рибата се измива, а след това се пуска във вряща подсолена вода и се вари на слаб огън 10-15 минути. Във водата може да добавите пресни билки и лимон.
Фасулът се измива с течаща вода, слага се в тенджера, подсолява се и се оставя да кипне. Не е нужно да слагате капака на тенджерата.
Когато зърната станат меки, се прецеждат в гевгир. След това сложете фасула в тенджера със студена вода за няколко минути, за да си възвърне цвета и структурата.
Слагаме фасула на тиган и го запържваме леко, за да се изпари цялата течност. Добавете сол, черен пипер, масло, магданоз и лимонов сок.
Сервира се с рибата.
Интересни видео клипове