1. Начало
  2. Тренировка
  3. Статии за трениране
2 прости правила за здравословно отслабване и изчистване

2 прости правила за здравословно отслабване и изчистване

Следвайте тези правила и успехът ви няма да закъснее

    четиво за 3 мин.
2 прости правила за здравословно отслабване и изчистване

Има много въпроси, много мнения и теории за отслабването и изчистването на мазнините. Сложността е едно от нещата, подчертани в множество статии. Истината за мен е много проста. Следвайте тези правила и със сигурност ще отслабнете.


Хранене

Пазете калориен дефицит!

Казано по-просто тялото ви има нужда от определено количество калории на ден, за да могат всички органи и системи да функционират правилно. Това е вашият калориен баланс. Когато сте в калориен дефицит вие отнемате малко от калориите от калорииния ви баланс. По този начин в тялото недостигат хранителни вещества и то започва да изчерпа свойте резерви ( мазнините ). От тук можете да изчислите вашият калориен баланс, т.е. калориите, които са ви необходими като за поддържане на колориен дефицит се изваждат около 300-400 калории. Когато недостигат калории на тялото ви няма друг начин освен то да започне да отслабва. Имайте впредвид, че повече от 300-400 калории по-малко от необходимите могат да доведат до сериозни рискове за здравето ви. Избягвайте да се храните с храни съдържащи прости въглехидрати и захарни изделия. Хранете се с качествена храна, като набавяте необходиите ви калории с месо, риба, млечни продукти, ядки, плодове и зеленчуци.


Тренировката ви

Най-важното за тренировката е да започнете да тичате ситрин рано на презен стомах! Най-добре е да се тича по-стълби нагоре с висок интензитет. Слизайте по-стълбите с нормално ходене, за да починете и отново ги изкачвайте с бързо тичане. Сутрешното тичане е много популярна практика сред трениращите, които искат да изгорят подкожни мазнини преди състезание или пред да отидат на море.

Причината за ефекта от този тип тренировка е гликогенът - основен източник на акумулирана енергия в организма. След като сте в калориен дефицит тази форма на енергия се изчерпва по-бързо и организма е принуден да използва друг източник на енергия - мазннините. Когато сте гладни сутринта, нивата на хормона котизол са високи и задачата му е да разгради определени тъкани в зависимост от други хормони. След хранене нивата на инсулина се повишават и кортизолът започва да атакува мускулите, но ако сте гладни нивата на инсулин в кръвта са ниски и кортизолът започва да разгражда мазнинте за източник на енергия. Това е основната причина тренировката да се извършва сутрин и на гладно.

Тичайте около 15-20 мин. с висок интензитет или по-продължително с по-нисък интензитет. Старайте се с течение на времето да увеличавата продължителността на тренировката и преизчислявайте калорииния си баланс със свалянето на килограмите докато не постигнете желаните килограми.


Следвайте тези 2 прости правила и след няколко седмици, ще забележите видими резултати. С тази практика е възможно да се загуби малко мускулна маса. С течение на времето удължавайте тренировката и увеличете интензитета и.

Интересни видео клиповеСподелете

Харесвате ли страницата?