1. Начало
  2. Тренировка
  3. Статии за трениране
Защо гръдните ми мускули изглеждат малки?

Защо гръдните ми мускули изглеждат малки?

как да направим големи гърди

    четиво за 2 мин.
Защо гръдните ми мускули изглеждат малки?

Някога запитвали ли сте се, защо гърдите ви не изглеждат достатъчно големи? Причината е в това, че много често се пренебрегва тренирането на горната част на гръдните мускули.


Какво имам впредвид?

Изглеждате добре и имате развити гръдни мускули, но някак си те не изглеждат достатъчно големи или погледнато от страни се губи формата и обема в горната част на гърдата, като долната част изпъква. Това е много често срещано явление при трениращите и причината е много проста. Хората тренират гърди предимно на права лежанка, тъй като това упражнение позволява вдигане на по-големи тежести и изгража силни и здрави гръдни мускули, но пренебрегват факта, че горната част на гърдата се влияе много слабо от този тип натоварване и започва да изостава, като се получава видим дисбаланс в размера на мускула и липса на симетрия. Дори и да трениране на 35-40 градусова лежанка за горна гърда, често се случва тя отново да изостава.


Много от хората в тренировката си за гърди започват от долна лежанка и едва като 2 или 3 упражнение правят горна лежанка под 35 градуса наклон,


Моят съвет

Започнете вашата тренировка за гърди с горна гърда, така ще имате повече сила, за да натоварите точно тази част на мускула преди да преминете на упражнение за долната част. Тренирайте около месец само горна гърда докато натрупате сила и маса в тази част на мускула, след което започнете да редувате първото упражнение за гърди като в 1 тренировка започвате с горна гърда, а в следващата тренировка за гърди с долна. Така ще натоварвате равнопоставено двете части на мускула и ще избегнете изоставане.

Интересни видео клиповеСподелете

Харесвате ли страницата?